En uge fyldt med indsigter for krop og sind

På dette års visdomsretreat kan du deltage i både længere forløb og workshops. Vores instruktører og behandlere tilbyder også flere 1:1 sessioner, så du har mulighed for at gå dybere, hvis du ønsker dette. Holberggårds faciliteter og de skønne omgivelser er altid til fri afbenyttelse inklusive badesøen, saunaen, kajakker og mountainbikes. Vores guidede ture er populære, så hold øje med dem i løbet af ugen. Læs mere om vores tilbud i år herunder.

Workshop: En meditationsrejse ind i din universelle bevidsthed

Rejser med fokus i din universelle bevidsthed og kvantebevidsthed er metoder, der er udviklet i forlængelse af Michael Newtons arbejde med Livet mellem Livene hypnoterapi.

Lisbeth Lysdal guider dig på en række af rejser ind i de bevidsthedsfelter, som du normalt ikke har adgang til.

Du får vejledning og sparring, så du får sat en intention med rejsen, der resonerer med dig.

I de højere og udvidede lag af din bevidsthed kan du møde både dit indre barn og den indre pensionist. Der er adgang til indsigt og visdom fra alle de valg du ikke tog. Du kan møde og forløse temaer fra tidligere eller fremtidige liv, eller fra din evige bevidsthed.

Du kan bruge rejserne til at hente indsigt og visdom om temaer, der er relevante i dit liv lige nu. Uanset om det tema handler om job, karriere, økonomi, familie, parforhold, bolig eller spirituel forbindelse og selvudvikling

Rejserne foregår, som du kender fra guidede meditationer. Du vælger selv om du vil ligge eller sidde på gulvet eller en stol.  Mellem hver rejse vil der være tid til at skrive, tegne og perspektivere din oplevelse.

Selvom rejserne foregår i en gruppe, så vil oplevelsen være individuel.

Workshop: Grundfølelserne - din indre GPS

Vores følelser er vores GPS til et liv i harmoni og til at være tro mod os selv. Få indsigt i hvordan du kan skabe indre varig glæde ved at handle på angstens, vredens og sorgens sande signal. På workshoppen giver jeg en introduktion til grundfølelserne Angst, Vrede, Sorg og Glæde, i dialog med deltagerne. Deltagerne arbejder herefter individuelt med sine erfaringer i forhold til grundfølelserne, ud fra arbejdsarket ’Grundfølelser og forsvarsmekanismer’, som udleveres. Vi samler op og runder af med refleksioner i fællesskab.

Fra selvudvikling til selvafvikling - om hvorfor man ikke kan være spirituel

Kaspar Meitil afholder foredraget "Fra selvudvikling til selvafvikling - om hvorfor man ikke kan være spirituel", et forhåbentlig inspirerende og lidt provokerende foredrag om visdoms-aspektet ved spirituel praksis. Foredraget er baseret på Kaspars nye bog "Meditation og bevidsthed", der sigter efter at bygge bro mellem videnskab og spiritualitet, mellem hoved og krop, intellekt og direkte erfaring.

DANS FOR LIVET - meditativ bevægelsesworkshop med live DJ

Vi bølger mellem stilhed og bevægelse, bevidsthed og hjerte, yin og yang, legende livfuldhed og rolig klarhed. Vi  mediterer og danser for at øge vågenheden og vitaliteten og vække de indre ressourcer. Alle kan være med.

Arrangeret af Kaspar Meitil og Maria Rose

Visdomscafe: Erfaringer med psykoser og det at være i verden på 'en spirituel måde'

I et åbent rum fortæller Søren Gøttsche om sine erfaringer med psykoser og det at være i verden på 'en spirituel måde'. Fortællingen afsluttes med dialog i plenum om hvordan ens sansning og kontakt til sig selv kan danne grundlag for dybere forbindelser med ens medmennesker.

Visdomscafé: Dialogisk foredrag - Hvor bevidst er du om dine valg og muligheder?

Kom til dialogisk foredrag og bliv klogere på dig. Lad dig inspirere af digte og af dine medmennesker. Foredraget tager udgangspunkt i digtene “Digte i dialog” af Tina Rem Rasmussen. Deltagerne trækker et digt til foredraget, og med udgangspunkt i digtets indhold og deltagerens oplevelse af digtet åbnes op for refleksion, dialog og erkendelse. Digtene handler om livet og menneskers håndtering af og oplevelser med livet. Digtene guider og lægger op til bevidstgørelse af deltagerens valg og muligheder her i livet. Digtene vil i dialog med dig og få dig til at: reflektere, mærke efter i hjertet, blive nysgerrig på sandheden i dig og erkende dig. Til foredraget er der mulighed for at gå i dialog om digtenes indhold, og komme med dine forslag og livserfaringer til indholdet i digtene.

Visdomscafé: En aften med stjernerne og astrolog Kirsten Brabrand

Hvad sker der i verden lige nu? Hvad kan astrologien fortælle om dette? Og hvordan påvirker det mig? Denne tid er nok den mest spændende tid i vores liv, hvor vi går ind i en ny tidsalder, en ny cyklus, som har været forudsagt i tusinder af år - Menneskets Tidsalder, The Age of Aquarius. Vi har alle inkarneret i netop denne tid for at opleve denne transformation. Netop dette liv er betydningsfuldt, for her kan vi ændre hele vores udvikling - og tage kvantespring. Det er god karma. Man siger, sjælene står i kø for at inkarnere netop nu. Vi har bare 2 timer til dette kæmpe projekt, men Kirsten Brabrand er en erfaren astrolog, som har arbejdet med astrologi siden 1981, så vær med og bliv inspireret.

Massage & zoneterapi

Bettina Mundt er uddannet massør, zoneterapeut, stresscoach og mindfulnessinstruktør. På dette retreat tilbyder hun fysiurgisk massage og zoneterapi. Til hverdag er vi ofte alt for meget i vores hoveder, så ønsket med behandlingerne er, at få dig til at stoppe op, trække vejret og komme ned og mærke din krop. Sammen med Bettina finder du ud af hvilken behandling der er bedst for dig. Massage koster kr. 500,- pr. session, der afregnes direkte med Bettina.

Healingmassage & hypnose

Anita Bertelsen er uddannet massør, coach og hypnoterapeut. Anita tilbyder afspændingsmassage, healingmassage og hypnose, eller måske en kombination. Kom i kontakt med din krop, og mærk hvordan massage kan give dig en øget kropsbevidsthed. Hypnosen kan hjælpe dig til at kontrollere dine tanker, og give dig redskaber til at nå dine mål. Prisen er kr. 500,- pr. session, der afregnes direkte med Anita.

Lydhealing

En skøn stund med forkælelse til dig. Lad dig flyde med og nyd en sanserejse med Tina-Maries magiske instrumenter. Tonerne og vibrationerne fra instrumenterne synker helt ind i alle kroppens celler. Lydhealing aktiverer det parasympatiske nervesystem, som er her, hvor kroppen restituerer og genopbygger sig selv. Lydhealing er i høj grad selvomsorg. Jeg glæder mig meget til at dele denne stund med jer! Kærligst Tina-Marie

1:1 sessioner i lydhealing

Tina Marie tilbyder privat sessioner i lydhealing. Her kan du modtage en masse beroligende lydhealing. Tina Marie har et væld af instrumenter. Bl.a. syngeskåle, krystalskåle, vindspil, naturrangler, strengeinstrumenter, oceandrum, rainstick, klokker og forskellige chimes. Pris pr. session er kr. 500,-, der afregnes direkte med Tina-Marie.

Svedehytte

Svedehytte er et urgammelt ritual og stammer fra forskellige traditioner, hvor mennesker har gennemgået udrensning og ofret deres sved og bønner. Dette ritual er inspireret fra Lakota indianerne i Nordamerika og fra Inkaerne i Sydamerika. Vores svedehytte vil foregå om aftenen og du vil have mulighed for at være i stilhed og fastende, hvis du ønsker det. Medbring et lagen og et lille håndklæde. Svedehytten har en deltagerbegrænsning på 10 pr. gang, men kræver ikke tilmelding. Pladserne uddeles efter først-til-mølle.

Morgenmeditation

Hver morgen kan du vælge at være med til fælles meditation og nyde stilheden i dig selv.

Introduktion til enneagrammet

(Kun for begyndere). Enneagrammet går i al sin enkelhed ud på at verden består af 9 grundtyper. De 9 grundtyper optræder i mange variationer, fordi vi ud over grundtypen også påvirkes af kultur, normer med mere. Så selv om vi alle er forskellige, så er der fællestræk som udspringer af de 9 typer. I løbet af dagen vil vi afdække grundmønstre og variationer i de 9 typer. Du vil få en introduktion i dine egne mønstre sammen med et indblik i de andre typers mønstre. Vi vil gennem teori og praktiske øvelser afdække grundelemneterne i enneagrammet. Gennem selvindsigt lærer vi at sætte os selv fri. Dagen giver dig et overblik over Enneagrammet og gør det muligt at deltage på Enneagrammet og skyggesiderne. Du kan også tage introkurset som en appetitvækker, hvor du selv kan arbejde videre med det. Underviser Bo Pedersen.

Morgen og eftermiddagsyoga

Den sansende og flydende krop er i centrum. Gennem den bløde og nærende yoga vækker vi kroppen til live. I bliver ført gennem de flydende stræk og hjulpet til et naturligt åndedræt og en øget kropsbevidsthed. Gennemstrømning i kroppen er i fokus, derfor vil vi smidiggøre og smøre alle kroppens led. Vi vil lede efter det nydende i bevægelserne, uden anstrengelse, pres eller skub. Men i stedet lade kroppen give sig hen til tyngdekraften og vores vejrtrækning - og derfra grounde os og på samme tid løfte os. Alt sammen er med til at øge fokus på kropsbevidsthed, smidighed og flyd i kroppen og hjælper dig til at finde tilbage til en sanselig og levende kropsholdning og en naturlig måde at bevæge dig på. Er du begynder, vil du få lagt et godt og sikkert fundament for din yogapraksis, mens de mere erfarne kan for forfinet og fordybet deres yoga praksis.

Naturoplevelser

Når det er muligt arrangerer vi gåture, cykelture og kajakture i de naturskønne omgivelser i området ned til Vordingborg fjord

Transformerende samtaler

Uanset hvem du er, og hvor du er i dit liv, kan din oplevelse af det, der sker for dig, blive lettere og lysere. Gennem nærværende samtale peger jeg dig nænsomt i en ny og befriende retning. En retning af øget bevidsthed på og indsigt i din egen medfødte indre sundhed. Det betyder, at uanset ydre omstændigheder kan du opleve mere lethed, sindsro, livsglæde og mental frihed. Steen Beck-Hansen har mere end 20 års erfaring som samtalepartner og underviser. Han formår med både hjerte og humor at omsætte komplekse teoretiske ideer til dagligdags “nede-på-jorden” eksempler, som umiddelbart og let kan omsættes til hverdagen. En session med Steen koster kr. 500,-, der afregnes direkte med ham.

Foredrag med Jens Andersen: Roller i livet

Hvis du tror du skal høre et foredrag om Polle fra Snave kan du godt tro om igen. For selvom skuespilleren Jens Andersen igen og igen skal forholde sig til sin fortid som reklamefilmsikon har han meget mere på hjerte. At hele verden tror at jeg er en fynsk landsbytosse med afbleget bundesligahår har i den grad sendt mig ud på en opdagelsesrejse for at finde ud af hvem jeg egentlig er. Og det eventyr vil jeg gerne dele med jer For hvem fa´en er Jens Andersen? Foredraget bliver et kig ind i kriserne, i de kreative processer, i undersøgelsen af en Jens. Det er en Jens der stiller en hulens masse spørgsmål og derved erfarer, at der findes hel masse Jensere inde i Jens. Og hvem er det egentlig, der kigger på det hele sådan lidt ovenfra? Hvem er jeg? Og hvem er du?

Transformerende coaching

Vi tager udgangspunkt i dine udfordringer gennem tanker, følelser og går dybere i kroppen via kropsfornemmelser og spændinger. Flemming har mange års erfaring med stress og ledercoachinger, hvor kombinationen af normal coaching og terapeutiske værktøjer gennem blandt andet kropsfornemmelser samlet giver gode transformerende resultater. En session med Flemming koster kr. 500,-, der afregnes direkte med ham.

1:1 healing eller åndedrætsterapi

1:1 healing og åndedrætsterapi med Lisbeth Lysdal. En session med Lisbeth koster kr. 500,-, der afregnes direkte med hende.

Sundt & nærende køkken

I køkkenet giver Jesper os energi og livskraft hele ugen. Maden er overvejende vegetarisk (muligheder for vegansk), der vil dog indgå fisk i nogle af menuerne. (ingen kød) Der produceres langt overvejende og hvor det er muligt af økologiske og biodynamiske råvarer. I det omfang det er muligt og giver mening hentes råvarer gerne lokalt, og med fokus på bæredygtig tænkning og minimering af madspild. Maden er flot, farverig, levende, fuld af smag, kærlighed og god energi.

Ceremonier

På retreatet afholder vi et antal ceremonier, herunder en åbnings- og afslutningsceremoni.