En uge fyldt med indsigter for krop og sind

På dette års visdomsretreat kan du deltage i både længere forløb og workshops. Vores instruktører og behandlere tilbyder også flere 1:1 sessioner, så du har mulighed for at gå dybere, hvis du ønsker dette. Holberggaards faciliteter og de skønne omgivelser er altid til fri afbenyttelse inklusive badesøen, saunaen, kajakker og mountainbikes. Ulriks guidede ture er populære, så hold øje med dem i løbet af ugen. Læs mere om vores tilbud i år herunder.

Visdomscaféer

Mette Maja holder i år to visdomscafeer på retreatet. Den første aften fortæller hun om vores foranderlige krop og sind og vores grænseløse bevidsthed, det som vi alle ved og alligevel kan glemme. Hun åbner for en dialog om, hvordan vi kan være os selv i en foranderlig og uforudsigelig verden, og om de uendelige mange veje til heling og helbredelse. Den anden aften guider hun os ind i en værens tilstand, og derfra inviterer hun os til at lytte og spørge indad. Det er meget enkelt, kræver ingen forkundskaber. Den eneste, du deler din oplevelse med, er dig selv, med mindre du ønsker at dele den med andre. Herudover tilbyder Mette Maja ene sessioner, hvor man kan komme forberedt med et spørgsmål eller uforberedt og nysgerrig på at være nærværende tilstede med det, der måtte fange opmærksomheden. Alt er velkomment.

Workshop: Find svar med din universelle bevidsthed

Rejser med fokus i din universelle bevidsthed og kvantebevidsthed er metoder, der er udviklet i forlængelse af Michael Newtons arbejde med Livet mellem Livene hypnoterapi.

Lisbeth Lysdal guider dig på en række af rejser ind i de bevidsthedsfelter, som du normalt ikke har adgang til.

Du får vejledning og sparring, så du får sat en intention med rejsen, der resonerer med dig.

I de højere og udvidede lag af din bevidsthed kan du møde både dit indre barn og den indre pensionist. Der er adgang til indsigt og visdom fra alle de valg du ikke tog. Du kan møde og forløse temaer fra tidligere eller fremtidige liv, eller fra din evige bevidsthed.

Du kan bruge rejserne til at hente indsigt og visdom om temaer, der er relevante i dit liv lige nu. Uanset om det tema handler om job, karriere, økonomi, familie, parforhold, bolig eller spirituel forbindelse og selvudvikling

Rejserne foregår, som du kender fra guidede meditationer. Du vælger selv om du vil ligge eller sidde på gulvet eller en stol.  Mellem hver rejse vil der være tid til at skrive, tegne og perspektivere din oplevelse.

Selvom rejserne foregår i en gruppe, så vil oplevelsen være individuel.

Workshop og visdomscafé med Martin Spang Olsen

Martin vil torsdag og fredag lede os igennem mange elementer fra sin sensoriske træning. Sensorisk træning gør dig i stand til at styrke dit personlige lederskab i dagligdagen med større nærvær, autencitet og øget kropsbevidsthed.

Workshop om roller i livet

Som skuespiller er jeg vant til at træde ind og ud af roller.

Jeg er meget bevidst om mit kropssprog, min stemmeføring og hvilke følelser der er i spil, men kan jeg gøre det samme med de roller jeg spiller på livets store scene?

Måske kan vi allesammen træde ud af vores roller i livet og kigge på dem udefra? Måske kan vi blive bedre til at spille med i livets teater ved at blive mere bevidste om hvad vi tænker, siger og gør?

Hvis vi ikke er fastlåste i rollen som den søde pige, den kedelige nørd, hende den lækre, klassens klovn, den sure gamle mand eller den lille sølle stakkel kan vi måske arbejde på at ændre vores fortælling om os selv?

Hvis vi gerne vil være mere frie og kunne træde ind og ud af de roller vi spiller, kan vi så blive dem vi drømmer om at være? Spille vores drømmerolle.

 

I workshoppen skal vi sammen grave den historie frem der peger på hvem DU er, og lege med mulighederne for at ændre på din fortælling om dig selv.

Medbring notesbog og tøj man kan bevæge sig i.

Visdomscafe:

Visdomscafé

NADA cafeer - en indre samtale med dig selv

Bo vil 5 aftener på retreatet afholde NADA café aftener á 1 times varighed. NADA er akupunktur i øret, der sættes 5 nåle i hvert øre. Nålene påvirker de indre organer og skaber balance mellem Yin og Yang. De fleste oplever umiddelbart en indre ro og en bedre indre balance, andre skal sidde lidt længere med nålene før virkningen kommer. Når nålene er sat i ørene, sidder du i 45 minutter til stille musik. Det er muligt at lægge sig ned, hvis man føler for det, eneste krav er at du er stille i dit eget selskab. NADA understøtter de processer, du er i gang med på retreatet. Du kan tage NADA lige så mange gange du vil i løbet af ugen. Der serveres NADA te på cafeerne. Cafeen varer 1 time. Mange oplever efterfølgende en øget indre ro, et bedre søvnmønster samt fysisk uro mindskes. Maks 10 deltagere pr café. Introduktionspris 25,- pr. deltager, der dækker nåle og te.

Massage & zoneterapi

Bettina Mundt er uddannet massør, zoneterapeut, stresscoach og mindfulnessinstruktør. På dette retreat tilbyder hun fysiurgisk massage og zoneterapi. Til hverdag er vi ofte alt for meget i vores hoveder, så ønsket med behandlingerne er, at få dig til at stoppe op, trække vejret og komme ned og mærke din krop. Sammen med Bettina finder du ud af hvilken behandling der er bedst for dig. Massage koster kr. 400,- pr. session, der afregnes direkte med Bettina.

Healingmassage & hypnose

Anita Bertelsen er uddannet massør, coach og hypnoterapeut. Anita tilbyder afspændingsmassage, healingmassage og hypnose, eller måske en kombination. Kom i kontakt med din krop, og mærk hvordan massage kan give dig en øget kropsbevidsthed. Hypnosen kan hjælpe dig til at kontrollere dine tanker, og give dig redskaber til at nå dine mål. Prisen er kr. 400,- pr. session, der afregnes direkte med Anita.

Restorativ yoga og Lydhealing

En skøn stund med forkælelse til dig. Lad dig flyde med og nyd en sanserejse med Tina-Maries magiske instrumenter og Lauras blide guidning ind i de restorative stillinger. I de restorative stillinger har kroppen en enestående mulighed for at give slip og lade sig hengive til afspændingen. I den dybe afspænding har tonerne og vibrationerne fra instrumenterne mulighed for at synke helt ind i alle kroppens celler. Både restorativ yoga og lydhealing aktiverer det parasympatiske nervesystem, som er her, hvor kroppen restituerer og genopbygger sig selv. Restorativ yoga og lydhealing er i høj grad selvomsorg og kropslig mindfulness. Vi glæder os meget til at dele denne stund med jer! Kærligst Tina-Marie og Laura

1:1 sessioner i lydhealing

Tina Marie tilbyder privat sessioner i lydhealing. Her kan du modtage en masse beroligende lydhealing. Tina Marie har et væld af instrumenter. Bl.a. syngeskåle, krystalskåle, vindspil, naturrangler, strengeinstrumenter, oceandrum, rainstick, klokker og forskellige chimes. Pris pr. session er kr. 400,-, der afregnes direkte med Tina-Marie.

Svedehytte

Svedehytte er et urgammelt ritual og stammer fra forskellige traditioner, hvor mennesker har gennemgået udrensning og ofret deres sved og bønner. Dette ritual er inspireret fra Lakota indianerne i Nordamerika og fra Inkaerne i Sydamerika. Vores svedehytte vil foregå om aftenen og du vil have mulighed for at være i stilhed og fastende, hvis du ønsker det. Medbring et lagen og et lille håndklæde. Svedehytten har en deltagerbegrænsning på 10 pr. gang, men kræver ikke tilmelding. Pladserne uddeles efter først-til-mølle.

Morgenmeditation

Hver morgen kan du vælge at være med til fælles meditation og nyde stilheden i dig selv.

Introduktion til enneagrammet

(Kun for begyndere). Enneagrammet går i al sin enkelhed ud på at verden består af 9 grundtyper. De 9 grundtyper optræder i mange variationer, fordi vi ud over grundtypen også påvirkes af kultur, normer med mere. Så selv om vi alle er forskellige, så er der fællestræk som udspringer af de 9 typer. I løbet af dagen vil vi afdække grundmønstre og variationer i de 9 typer. Du vil få en introduktion i dine egne mønstre sammen med et indblik i de andre typers mønstre. Vi vil gennem teori og praktiske øvelser afdække grundelemneterne i enneagrammet. Gennem selvindsigt lærer vi at sætte os selv fri. Dagen giver dig et overblik over Enneagrammet og gør det muligt at deltage på Enneagrammet og skyggesiderne. Du kan også tage introkurset som en appetitvækker, hvor du selv kan arbejde videre med det. Underviser Bo Pedersen.

Morgen og eftermiddagsyoga

Blød og nænsom yoga. Hver morgen og eftermiddag kan du deltage i vores yogasessioner. Fokus er på indre fred og at lytte til din indre stemme igennem bevægelse. Om morgenen inviterer vi blide bevægelser og bevidsthed indenfor med blid hathayoga. Om eftermiddagen sætter vi tempoet helt ned og giver kroppen mulighed for at fordøje dagens indtryk med yinyoga. Niveauet og tempoet er, så alle kan være med. Underviser Laura.

Naturoplevelser

Ulrik arrangerer gåture, cykelture og kajakture i de naturskønne omgivelser i området ned til Vordingborg fjord

Transformerende samtaler

Gennem øget bevidsthed vil du i endnu højere grad kunne arbejde aktivt med dit mentale design. Dette gør dig i stand til at forstå, finde og frisætte dit eget personlige potentiale. En naturlig konsekvens heraf er øget handlekraft, effektivitet, kreativitet og nærvær. Steen Beck-Hansen har mere end 20 års erfaring som NLP Træner, coach, facilitator og underviser. Han er anerkendt og respekteret som en særdeles engageret og nærværende formidler og træner. Han formår med både hjerte og humor at omsætte komplekse teoretiske ideer til dagligdags “nede-på-jorden” eksempler, som umiddelbart og let kan omsættes til hverdagen. En session med Steen koster kr. 400,-, der afregnes direkte med ham.

Foredrag med Jens Andersen: Roller i livet

Hvis du tror du skal høre et foredrag om Polle fra Snave kan du godt tro om igen. For selvom skuespilleren Jens Andersen igen og igen skal forholde sig til sin fortid som reklamefilmsikon har han meget mere på hjerte. At hele verden tror at jeg er en fynsk landsbytosse med afbleget bundesligahår har i den grad sendt mig ud på en opdagelsesrejse for at finde ud af hvem jeg egentlig er. Og det eventyr vil jeg gerne dele med jer For hvem fa´en er Jens Andersen? Foredraget bliver et kig ind i kriserne, i de kreative processer, i undersøgelsen af en Jens. Det er en Jens der stiller en hulens masse spørgsmål og derved erfarer, at der findes hel masse Jensere inde i Jens. Og hvem er det egentlig, der kigger på det hele sådan lidt ovenfra? Hvem er jeg? Og hvem er du?

Transformerende coaching

Vi tager udgangspunkt i dine udfordringer gennem tanker, følelser og går dybere i kroppen via kropsfornemmelser og spændinger. Flemming har mange års erfaring med stress og ledercoachinger, hvor kombinationen af normal coaching og terapeutiske værktøjer gennem blandt andet kropsfornemmelser samlet giver gode transformerende resultater. En session med Flemming koster kr. 400,-, der afregnes direkte med ham.

1:1 healing eller åndedrætsterapi

1:1 healing og åndedrætsterapi med Lisbeth Lysdal. En session med Lisbeth koster kr. 400,-, der afregnes direkte med hende.

1:1 sessioner Bevidst Nærvær

Kom forberedt med et spørgsmål eller kom uforberedt og nysgerrig på at være nærværende tilstede med det, det der måtte fange din opmærksomhed. Alt er velkomment. Jeg lytter og stiller spørgsmål og er tilstede sammen med dig.

Sundt & nærende køkken

Jesper sikrer os energi og livskraft hele ugen. Maden er overvejende vegetarisk (muligheder for vegansk), der vil dog indgå fisk i nogle af menuerne. (ingen kød) Der produceres langt overvejende og hvor det er muligt af økologiske og biodynamiske råvarer. I det omfang det er muligt og giver mening hentes råvarer gerne lokalt, og med fokus på bæredygtig tænkning og minimering af madspild. Maden er flot, farverig, levende, fuld af smag, kærlighed og god energi.

Ceremonier

På retreatet afholder vi et antal ceremonier, herunder en åbnings- og afslutningsceremoni.