Sessioner & aktiviteter

Her finder du en oversigt over alle sessions og aktiviteter på årets 7-dages visdomsretreat.

Visdomscaféer

Søndag, mandag og onsdag aften slår Visdomscafen dørene op for aktuelle emner, visdom og værktøjer, du kan bruge i din dagligdag når du kommer hjem.

Mandag d. 10. juli byder vi velkommen til Birgitte Eschereich, som vil gøre os klogere på sund kost. Indlæg søndag og mandag offentliggøres i løbet af foråret 2019 her på siden og på vores Facebook side

 

Svedhytte

Svedhytte er et urgammelt ritual og stammer fra forskellige traditioner, hvor mennesker har gennemgået udrensning og ofret deres sved og bønner. Dette ritual er inspireret fra Lakota indianerne i Nordamerika og fra Inkaerne i Sydamerika.

Vores svedhytte vil foregå om aftenen og du vil have mulighed for at være i stilhed og fastende, hvis du ønsker det. Medbring et lagen og et lille håndklæde.

Svedhytten har en deltagerbegrænsning på 10 pr. gang, men kræver ikke tilmelding. Pladserne uddeles efter først-til-mølle.

Morgen- og eftermiddags meditation

Hver morgen og eftermiddag kan du vælge at være med til fælles meditation og nyde stilheden i dig selv.

 

Morgen- og eftermiddags yoga

Blød og nænsom yoga i bevægelse. Hver morgen kan du deltage i vores fælles yoga sessions. Fokus er på indre fred og at lytte til vores indre stemme igennem bevægelse.

Enneagrammet – en rejse ind i dig selv

Enneagrammet er en typologi, der kan spores helt tilbage til de gamle suffier. Enneagrammet går i al sin enkelhed ud på at verden består af 9 grundtyper. Du får mulighed for at blive en bedre udgave af dig selv og får værktøjer til at forstå dig selv, andre og de måder vi påvirker hinanden på. Vi vil udfordre hinanden, vi vil gå tæt på og ikke mindst vil vi have det sjovt mens vi lærer. For mig er de vigtigste elementer i enneagrammet; Du skal selv finde din type – i løbet af ugen vil du få hjælp til at finde din type, hvis du ikke allerede kender den. Udviklingsvejen – en måde at slippe uhensigtsmæssige mønstre og adfærd. Selvindsigt – enneagrammet giver mulighed for at se indad og lære dig selv (og andre) bedre at kende.

Underviser: Bo Petersen

Naturoplevelser

Ulrik arrangerer gåture, cykelture og kajakture i de naturskønne omgivelser i området ned til Vordingborg fjord

 

Ceremonier

På retreatet afholder vi et antal ceremonier, herunder en åbnings- og afslutningsceremoni. 

Coaching

Carl Martin har en lang baggrund fra erhvervslivet, en certificering som mastercoach fra ID Academy i bl.a. trivsel & sundhed og er uddannet åndedrætsterapeut. Han tilbyder på retreatet coaching på livets store og små udfordringer med afsæt i en holistisk afklaring af dine personlige ressourcer.

Coaching koster kr. 400,- pr. session, der afregnes direkte med Carl Martin.

Massage

Valentina Chamorro Brav er uddannet fysiurgisk massør, zoneterapeut og shamanistisk healer. Valentina kombinerer massage ( hotstone, healing, fysiurgisk, aromaterapi ) behandlingerne for at bringe balance i krop og sjæl. Hun har 20 års erfaring som behandler.

Massage koster kr. 400,- pr. session, der afregnes direkte med Valentina.

Soul Dance

Dans giver styrke i kroppen, reducerer smerter og skaber indre glæde. Soul Dance er en dynamisk, glad og rytmisk danseoplevelse. Når vi danser sammen, så øger vi samhørighed og vi smitter hinandens humør. Dans øger også vores mentale helbred. En dansetime, reducerer stress, angst og lindrer depression. Når vi bevæger kroppen til musik, øges vores naturlige lykkehormoner, så har du en dårlig dag, kan dans hjælpe dig tilbage i kroppen og genskabe glæden i dig.

I ca. 50 min. bevæger vi os til forskellige musikgenrer, som latinamerikansk musik, afrikansk , pop og soul. Vi øver lette dansetrin og lader kroppen frit danse i takt med musikken. Der er både langsomme rytmer og hurtige dynamiske danserytmer. Du kan se frem til en sjov og glad oplevelse og masser af sved på panden. Tag gerne kondisko/fitnesssko og træningstøj på , en vandflaske og håndklæde. Der er Soul Dance om eftermiddagen, fra 17-17.50  under retreatet.

Birgittes om hendes køkken

"Der er en ernæringsmæssig, smagsmæssig og gastronomisk mening med al min mad. Alt er tilberedt med stor glæde af råvarer i 100% økologisk eller biodynamisk kvalitet. Alt er lavet fra bunden og der bruges intet kød – blot lidt fisk, som også er fra økologisk opdræt.
De sensoriske forhold når alle menneskers smags- og duftesans, da der både arbejdes med en dyb kvalitet i råvarerne, tekstur og en tilsmagning med alle grundsmage.

Dette tilsammen stimulerer vores opfattelse af mæthed, appetit og sult på en gunstig måde ift at føle en tilpashed fra smagen, duften og teksturen, således at man i længden vil spise sig mæt i smag fremfor i mængde. 
En fantastisk gave mennesket er udstyret med, når vi vælger at bruge den. Den modsatte effekt opnås ved industriforarbejdet mad, stressede råvarer (pesticider, gensplejsning, kunstgødning, vækstfremmer, hormon, medicin) samt ved tilsætning af kunstige smage og teksturer – også kaldet E-numre. Alle forhold i måltidets værdikæde er forbundet med en vitalitet eller det modsatte. I mit køkken arbejdes der bevidst med vitalitet i maden, da dette gør sig gældende for den vitalitet som personen vil opleve fra måltidet. Disse to størrelser er ligevægtet."